Vindtunnel

Info/FAQ

Vem kan flyga?

Åldersgränsen för att flyga är 3 år. Det finns ingen övre åldersgräns men däremot en maxvikt på 120kg. Det krävs ingen toppkondition för att flyga men vid fysiska besvär stäm av med din läkare innan flygning.

Hur lång tid tar det?

Du behöver vara på plats senast 60 minuter innan din avtalade flygtid. Från din ankomsttid tar aktiviteten 1,5-2h, inklusive de 60 minuter ni ska vara här innan er flygtid.

Vad ska jag ha på mig?

Du rekommenderas ha på dig bekväma kläder som tillåter dig att röra dig; jeans/ joggingbyxor/ slacks med t-shirt samt sneakers/joggingskor. LEAP tillhandahåller en flygdräkt att ha över dina kläder samt hjälm, glasögon och öronproppar.

Hur går det till?

När du kommer till oss så registrerar du dig i receptionen och får sitta ner i gaten och invänta att samtliga i bokningen är på plats. Ni kommer sedan bli hämtade av en instruktör och få en genomgång inför hoppet. Tillsammans hämtar ni sedan den utrustning som behövs (flygdräkt, hjälm, glasögon och öronproppar) och går till tunneln. Du är aldrig ensam inne i vindtunneln utan instruktören är med inne och hjälper dig hela tiden. Efteråt kan du ta del av bilder och filmer från ditt hopp!

Kan min familj och mina vänner följa med och titta när jag flyger?

Du flyger i en glastunnel och dina medföljande är varmt välkomna att titta och heja på. Det finns även restaurang, bar och loungeytor i anslutning till tunneln, så att de har möjlighet att ta en fika medan du förbereder dig..

Är ett hopp i en vindtunnel jämförbart med ett fallskärmshopp?

2 minuter inne i vindtunneln motsvarar tiden för fritt fall under 3st fallskärmshopp från 4000m höjd.

Vem får inte flyga?

Du får inte lov att flyga om du är påverkad av alkohol eller narkotika. Du ska heller inte flyga om du är gravid, har pacemaker/hjärtproblem, genomgått en operation de senaste 6 månaderna, ryggproblem eller har problem med axlar som hoppar/hoppat ur led.

Hur hittar jag till er?

LEAP Fly & Padel Center ligger i den moderna stadsdelen Hyllie i Malmö. Du tar dig enkelt hit med buss, tåg, cykel eller bil. Från Malmö Central tar det 7 minuter via citytunneln och från Kastrups flygplats når du oss på 11 minuter med tåg. Väljer du att köra bil finns det ca 3000 parkeringsplatser inne i köpcentret Emporias garage precis intill anläggningen.